Autoverzekering afsluiten voor je kind

Hoe doe je dat correct én toch betaalbaar?

Rijdt jouw kind met een eigen auto of (nog) niet?

Correcte autoverzekering afsluiten

goedkope autoverzekering afsluiten voor je kind

Je kind rijdt (nog) met jouw wagen

Jonge bestuurders, bijvoorbeeld met een voorlopig rijbewijs, rijden vaak nog rond met de auto van hun ouders. Dat is geen probleem, maar dan moet je dit als ouder wel aangeven bij jouw verzekering.
Jouw zoon of dochter wordt dan als regelmatige bestuurder toegevoegd in de polis van je autoverzekering. Het is gebruikelijk dat je daarvoor een extra kost zal moeten betalen. Gemiddeld is dat zo’n 10% van je BA-premie.

Het voordeel voor de jonge bestuurder is dat hij/zij vanaf dat moment een schadeverleden begint op te bouwen. Bijgevolg kan jouw kind aan een lagere bonus-malus starten als hij/zij later met een eigen auto gaat rijden.

Jouw zoon of dochter heeft (al) een eigen auto

Een jonge bestuurder die zich een eigen auto wil aanschaffen, zal snel merken dat een autoverzekering afsluiten op eigen naam, bij de meeste verzekeraars een dure aangelegenheid is. Tenminste, als er al een autoverzekering voor jongeren tussen 18 en 26 jaar aangeboden wordt.

Bij Jongverzekerd daarentegen geloven we dat jonge bestuurders evenveel recht hebben op een betaalbare autoverzekering als ervaren chauffeurs:

De beste keuze voor jonge bestuurders én hun ouders

Auto verzekering afsluiten voor je zoon/dochter én besparen op je verzekeringspakket

Zowel voor jouw portemonnee als die van je jonge inwonende bestuurder is een autoverzekering afsluiten bij Jongverzekerd een goede zaak. Je krijgt niet enkel een scherpe prijs voor je volledig verzekeringspakket, je kan bovendien op beide oren slapen met onze uitmuntende persoonlijke service.

Jongeren starten aan laagste bonus-malus
bonus-malus: 0 76%
Jouw zoon/dochter wordt correct verzekerd op zijn/haar eigen naam
correct verzekerd: 100%
Jonge bestuurders besparen 30% of meer op hun autoverzekering
besparing: 30%
Als ouder bespaar je tot 35% op je verzekeringspakket
besparing: 35%
goedkope autoverzekering afsluiten voor je kind met voorlopig rijbewijs
autoverzekering afsluiten voor je kind

Ook met een voorlopig rijbewijs

Autoverzekering met 'L' afsluiten voor je kind

Na een geslaagd theoretisch rijexamen is het tijd om de koe bij de horens te vatten en rijervaring op te doen met een voorlopig rijbewijs of leervergunning. Jouw kind wil natuurlijk snel de baan op met zijn/haar eigen auto, met een ‘L’ op de achterruit. Maar tegen welke prijs kan je dan een autoverzekering afsluiten?

Sommige verzekeraars gaan ver...

Van zwarte doos tot slipcursus...

Soms hoor je de wildste verhalen over het afsluiten van een autoverzekering voor beginners… er zijn verzekeraars die enkel een autoverzekering aanbieden indien je een zwarte doos laat installeren, andere verplichten je dan weer om een (dure) slipcursus te volgen.

Al kan dat laatste echt wel nuttig zijn voor je rijervaring, het wordt door onze partners zeker niet verplicht. Het enige wat wij wel vragen van de jonge bestuurders is dat ze nog thuis wonen én dat de ouders mee overstappen met hun verzekeringen. Eindresultaat: iedereen bespaart!

De goedkoopste autoverzekering voor je kind, met of zonder slipcursus ...

We vinden het heel onrechtvaardig dat jongeren, zonder rijervaring of zelfs schadevrij, veel te dure premies moeten betalen voor hun autoverzekering. Bij Jongverzekerd krijgen ze de volgende voordelen:

Auto verzekering afsluiten voor je kind, op naam van de ouders? Een onnodig risico…

Het afsluiten van een autoverzekering voor een kind op naam van een ouder is niet wettelijk en zeker niet aan te raden. Dankzij de betrouwbare partners van Jongverzekerd wordt het afsluiten van een autoverzekering op naam van een ouder een onnodig risico, hou daarbij deze aandachtspunten in het oog:

De voordeligste autoverzekering voor jonge bestuurders én hun ouders

Klaar om een autoverzekering af te sluiten voor je zoon/dochter?

De scherpste tarieven voor de autoverzekering van jonge bestuurders en het hele gezin.

De scherpste tarieven
voor het hele gezin.

Persoonlijk advies en 24/7 service.

Persoonlijk advies
en 24/7 service.

Correcte auto verzekering voor jonge bestuurders, zonder verrassingen, ook met voorlopig rijbewijs.

Correct verzekerd,
zonder verrassingen.

Autoverzekering jonge bestuurders: altijd een kantoor in jouw buurt.

Altijd een kantoor
in jouw buurt.