Goedkoopste autoverzekering voor jonge bestuurders, met of zonder slipcursus…

Jonge bestuurders hebben nu eenmaal weinig rijervaring. Bijgevolg wordt dit door de meeste verzekeraars doorgerekend in een veel te dure autoverzekering. Dit komt omdat zij onmiddellijk aanzien worden als brokkenpiloten, zonder dat zij zelfs het tegendeel hebben kunnen bewijzen. Bij Jongverzekerd vinden we dat heel onrechtvaardig en volledig onterecht. Bovendien geloven wij in een eerlijke start voor jonge bestuurders. Ook jongeren verdienen een goedkope autoverzekering aan de laagste bonus/malus.
goedkoopste autoverzekering jonge bestuurders - verzekering auto jonge bestuurder servicepunten

Waarom krijgen jonge bestuurders bij onze partners een goedkope autoverzekering?
Een slipcursus of rijvaardigheidscursus? Wij raden het wel aan.
Hoeveel betaalt een jonge bestuurder nu eigenlijk voor zijn autoverzekering bij onze partners?

Jonge bestuurders krijgen een goedkope autoverzekering. Maar waarom?

Bij Jongverzekerd vinden wij het uitermate belangrijk dat jonge bestuurders op de eerste plaats correct verzekerd zijn. Door een veel te dure auto verzekering, zijn jongeren maar al te vaak geneigd om een ‘goedkope’ verzekering af te sluiten. Dit is dan meestal op naam van één van de ouders. Daarbij wordt er meestal niet stilgestaan bij de zware financiële gevolgen, indien de jonge bestuurder een ongeluk zou veroorzaken.

Partners van Jongverzekerd verbinden zich ertoe, om mee te werken aan een dalende prijsevolutie in autoverzekeringen voor jongeren. Om die reden, vragen zij dat de ouders van jonge bestuurders die nog bij hun ouders inwonen mee overstappen met hun auto-, familiale en brandverzekering. Enkel op deze manier kunnen ze de goedkoopste premie garanderen. En dit geldt uiteraard niet alleen voor de jonge bestuurder. Ook de ouders profiteren hierdoor van een korting op hun totaalpakket.

Schadeverleden

Daarnaast kan de jongere een eigen schadeverleden opbouwen. Als men jaar na jaar schadevrij kan autorijden, dan zal de premie op termijn ook gaan dalen. Een jongere zal zo zijn premie elke 3 jaar met 15% zien dalen. Daarentegen zal men bij een verzekering op iemand anders, zijn naam zelf geen schadeverleden kunnen opbouwen. Zo zal een verzekering op eigen naam jaren later toch nog duurder zijn ondanks de rijervaring die men reeds heeft opgedaan.

Voorlopig rijbewijs

Indien je nog met een voorlopig rijbewijs rijdt, dan kan je uiteraard nog niet zo veel rijervaring hebben opgedaan. Ook daar hebben onze partners respect voor. Je krijgt van hen de kans om te bewijzen dat je geen brokkenpiloot bent. Kortom, elke beginnende chauffeur kan starten aan de laagste bonus-malus.

Voorwaarden

Daar staat tegenover staan wel een aantal voorwaarden die verbonden zijn aan onze goedkope verzekering voor jongeren:

Ten eerste moeten ouders van de jonge bestuurder bereid zijn om over te stappen met hun verzekeringspakket. Dit houdt in: een autoverzekering, brandverzekering en familiale verzekering.

Ten tweede mag de jonge bestuurder geen schadegeval in fout gehad hebben gedurende de afgelopen 5 jaar. In tegenstelling tot de ouders, want zij mogen maximum 2 schades in fout hebben gehad.

Ten derde moet je als jonge bestuurder nog bij je ouders inwonen.

Een slipcursus of rijvaardigheidscursus is geen overbodige luxe. Maar wij raden het zeker aan voor elke jeugdige bestuurder.

Sommige rijvaardigheden leer je nu eenmaal niet in de voorbereiding van je praktisch rijexamen. Denk bijvoorbeeld aan ongewone verkeerssituaties, vooral in de winterperiode, zoals rijden op een glad wegdek of bij hevige sneeuwval. Hoe moet je hier als bestuurder op reageren? Wat mag je zeker niet doen in zo’n situaties? Een slipcursus vormt daarom een goede basis voor ongewone omstandigheden in het verkeer. Bijgevolg zal je op een veilige manier kunnen anticiperen en zo schade aan je wagen of aan derden kunnen beperken.

Toch kan je bij onze partners sowieso rekenen op de goedkoopste autoverzekering. Ongeacht of je een rijvaardigheidsattest hebt of niet. Maar heb je dankzij de besparing op je autoverzekering bij Jongverzekerd nog wat geld over? Dan raden wij het zeker aan, want je kan nooit genoeg voorbereid zijn in het verkeer. Bovendien is het een unieke ervaring.

Hoeveel betalen jongeren bij onze partners om hun auto te verzekeren?

Onze partners doen hun uiterste best om de premie voor jonge bestuurders zo laag mogelijk te houden. Natuurlijk zal een jonge bestuurder in verhouding nog altijd meer betalen dan een chauffeur met meer jaren rijervaring. Hier vind je een prijsvoorbeeld van een autoverzekering met Burgerlijke Aansprakelijkheid in verschillende leeftijdscategoriën.

MEER INFORMATIE EN/OF EEN AFSPRAAK?
Vraag meteen contact aan...

Deel dit bericht:

Meer over Jongverzekerd:

De scherpste tarieven voor de autoverzekering van jonge bestuurders en het hele gezin.

De scherpste tarieven
voor het hele gezin.

Persoonlijk advies en 24/7 service.

Persoonlijk advies
en 24/7 service.

Correcte auto verzekering voor jonge bestuurders, zonder verrassingen, ook met voorlopig rijbewijs.

Correct verzekerd,
zonder verrassingen.

Autoverzekering jonge bestuurders: altijd een kantoor in jouw buurt.

Altijd een kantoor
in jouw buurt.