Autoverzekering op naam van de ouders? Een onnodig risico…

De autoverzekering voor je zoon/dochter op naam van de ouders afsluiten is geen goed idee. Het is eerst en vooral niet wettelijk als de jonge bestuurder de hoofdbestuurder van de wagen blijkt te zijn. Bovendien loop je zo onnodig risico indien je zoon/dochter betrokken raakt bij een ongeval. De financiële gevolgen zijn vaak niet te overzien... Toch kan de jonge bestuurder een goedkope autoverzekering op eigen naam krijgen: Jongverzekerd is betaalbaar én 100% correct. Getuigenissen van ouders op onze facebookpagina tonen aan dat het zeker de moeite is om te vergelijken.
Autoverzekering op naam ouders of op eigen naam?

Waarom geen autoverzekering op naam van je ouders?

Zowel jonge bestuurders als hun ouders staan vaak niet stil bij de gevolgen van een autoverzekering op naam van één van de ouders. Op het eerste zicht lijk je met alles in orde te zijn en bij een politiecontrole zal er ook meestal niemand over vallen. MAAR, jonge bestuurders tussen 18 en 25 jaar zijn nu éénmaal een risicogroep, daar kunnen zij niks aan doen, dat kunnen wij hen ook niet kwalijk nemen…

Het is een leerproces waar iedereen door moet. Je kan nu eenmaal enkel ervaring in het verkeer opbouwen, door regelmatig met de auto te rijden. Dat is uiteindelijk ook de reden waarom de meeste verzekeringsmaatschappijen te dure premies aanrekenen voor auto verzekeringen van jongeren. Het risico wat er tegenover staat is volgens hen te groot.

Stel dat je voor jouw zoon/dochter toch een verzekering voor zijn/haar auto afsluit op naam van een ouder. Je betaalt dan evenzeer een jaarlijkse premie, niettegenstaande dat er een heel grote kans bestaat dat een schadevergoeding geweigerd wordt indien hij/zij betrokken geraakt bij een ongeval. Dan heb je die premie dus eigenlijk voor niks betaalt én je krijgt er ook nog een financiële kater bovenop…

Wat zijn de gevolgen voor een jonge hoofdbestuurder die NIET op eigen naam verzekerd is?

Als de jonge bestuurder degene is die meestal of altijd met de verzekerde wagen rijdt, dan wordt hij/zij beschouwd als hoofdbestuurder. Je bent dan wettelijk verplicht om de autoverzekering af te sluiten op naam van de jonge bestuurder. Doe je dit niet? dan ben je niet 100% correct verzekerd.

Situatie: indien de jonge bestuurder een ongeval veroorzaakt en hij blijkt de hoofdbestuurder te zijn van een voertuig dat op naam van de ouders is verzekerd, dan kan dit ongeval jou als ouder alsnog duur komen te staan.

Gevolg: de verzekeraar mag dan weigeren om de schade aan je auto te vergoeden en de door jou betaalde premies houden. Anderzijds mag de verzekeraar de eventueel uitbetaalde schade aan derden volledig op jou gaan verhalen.

Rijervaring opdoen met een betaalbare autoverzekering op je eigen naam

Bij Jongverzekerd hebben we daar een oplossing voor gevonden. Ondanks dat jonge bestuurders een groter risico zouden zijn, geloven we erin dat de echte brokkenpiloten slechts een minderheid zijn. Om het risico in evenwicht te houden, bieden onze verzekeraar partners toch een betaalbare premie aan voor jonge bestuurders, daartegenover staat wel dat de ouders met hun auto-, brand- en familiale verzekering mee overstappen.

Zowel jongeren als ouders kunnen wel 35% besparen op het volledige verzekeringspakket. Dat is toch wel de moeite met die hoge energie- en brandstofprijzen van tegenwoordig…

Tevreden ouders getuigen over de autoverzekering van hun zoon/dochter bij Jongverzekerd

Over de jaren heen hebben de partners van Jongverzekerd al heel wat tevreden klanten over de vloer gekregen… Op onze facebookpagina kwamen de getuigenissen spontaan binnen, we zijn zo fier dat we ze hier graag met je delen:

MEER INFORMATIE EN/OF EEN AFSPRAAK?
Vraag meteen contact aan...

Deel dit bericht:

Meer over Jongverzekerd:

De scherpste tarieven voor de autoverzekering van jonge bestuurders en het hele gezin.

De scherpste tarieven
voor het hele gezin.

Persoonlijk advies en 24/7 service.

Persoonlijk advies
en 24/7 service.

Correcte auto verzekering voor jonge bestuurders, zonder verrassingen, ook met voorlopig rijbewijs.

Correct verzekerd,
zonder verrassingen.

Autoverzekering jonge bestuurders: altijd een kantoor in jouw buurt.

Altijd een kantoor
in jouw buurt.