Welke prijs betalen jongeren voor hun autoverzekering?

Jonge bestuurders betalen voor hun autoverzekering altijd een hogere premie in tegenstelling tot chauffeurs met enkele jaren rijervaring. Toch betalen zij een lagere premie bij een partner van Jongverzekerd dan elders. Hoeveel betalen zij dan voor hun autoverzekering? Hoe komt het dat zij zoveel korting krijgen? En welke voorwaarden zijn hieraan verbonden?
autoverzekering jongeren prijs

Jonge bestuurders bij Jongverzekerd

Rijervaring is voor verzekeringsmaatschappijen een heel belangrijke factor. Immers, hoe minder ervaring in autorijden, des te hoger het risico op een schadelijk ongeval. De premieberekening bij Jongverzekerd is ingedeeld in 3 leeftijdscategorieën. Namelijk 18- tot 20-jarigen, 21- tot 22-jarigen en 23- tot 25-jarigen. Daarbij betalen de 18-jarige bestuurders uiteraard de hoogste premie.

Een prijsvoorbeeld van een autoverzekering voor jongeren bij Jongverzekerd

Bijvoorbeeld een jonge bestuurder uit de regio Diest wil zijn auto verzekeren met Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA, verplichte verzekering). Zijn auto is een sportieve 3-deurs VW Golf met een vermogen van 61KW. Bij een andere verzekeraar mag een 18-jarige namelijk rekenen op een jaarlijkse premie van ongeveer 1.411,71 euro.

Hoeveel kost diezelfde verzekering bij Jongverzekerd? Wij maakten daarom een vergelijkbare premieberekening voor elke leeftijdscategorie:

18-20 jarigen

Prijsvoorbeeld: VW Golf - 61KW
794 Jaarlijkse premie
 • BA
 • B/M 0

21-22 jarigen

Prijsvoorbeeld: VW Golf - 61KW
675 Jaarlijkse premie
 • BA
 • B/M 0

23-25 jarigen

Prijsvoorbeeld: VW Golf - 61KW
573 Jaarlijkse premie
 • BA
 • B/M 0

Welke jongeren kunnen genieten van deze goedkope autoverzekering?

Is een autobestuurder jonger dan 26 jaar en woont hij/zij nog bij zijn/haar ouders thuis? Daardoor komt hij/zij in aanmerking voor onze goedkope autoverzekering.

Maar er zijn wel een aantal voorwaarden verbonden aan een Jongverzekerd autoverzekering. Vandaar dat jongeren bij ons een autoverzekering kunnen krijgen aan een scherpe prijs:

 • De ouders van de jonge bestuurder zijn bereid om over te stappen met hun verzekeringspakket: autoverzekering + brandverzekering + familiale verzekering.
  In de eerste plaats gaan wij na of dit verzekeringspakket nog up-to-date is. Bovendien bekijken onze partners of de ouders wellicht teveel betalen voor hun verzekeringen. Tot slot betaalt de jonge chauffeur ruim 30% minder op zijn/haar autoverzekering dan bij een andere verzekeraar. Terwijl de ouders ook besparen op hun volledig verzekeringspakket.
 • Jonge bestuurders mogen geen schadegeval in fout gehad hebben tijdens de laatste 5 jaar. In tegenstelling tot de ouders, zij mogen (maximum) 2 schades in fout hebben gehad gedurende de laatste 5 jaar.

Niet enkel de prijs van deze autoverzekering voor jongeren heeft zo zijn voordelen.

 • Jongeren starten bij Jongverzekerd aan bonus-malus 0, ook met een voorlopig rijbewijs. Dankzij het verzekeringspakket van hun ouders kunnen zij rekenen op een premie die vaak 30% goedkoper is dan elders.
 • De jonge chauffeur is volledig verzekerd op zijn/haar eigen naam. Daardoor helemaal correct verzekerd, zoals het hoort. Bijgevolg zonder onaangename verrassingen achteraf indien er toch een ongeval in fout zou plaatsvinden.
 • Elke 3 jaar gaat de premie van de jongere ongeveer 15% naar beneden, net als ook in het prijsvoorbeeld te zien is.

MEER INFORMATIE EN/OF EEN AFSPRAAK?
Vraag meteen contact aan...

Deel dit bericht:

Meer over Jongverzekerd:

De scherpste tarieven voor de autoverzekering van jonge bestuurders en het hele gezin.

De scherpste tarieven
voor het hele gezin.

Persoonlijk advies en 24/7 service.

Persoonlijk advies
en 24/7 service.

Correcte auto verzekering voor jonge bestuurders, zonder verrassingen, ook met voorlopig rijbewijs.

Correct verzekerd,
zonder verrassingen.

Autoverzekering jonge bestuurders: altijd een kantoor in jouw buurt.

Altijd een kantoor
in jouw buurt.