Autoverzekering met voorlopig rijbewijs. Waar let je best op…

Jouw zoon of dochter is net geslaagd voor het theoretisch rijexamen. Natuurlijk wil hij/zij met zijn/haar voorlopig rijbewijs zo snel mogelijk de baan op met een eigen auto. Wij geven 4 tips waar je zeker op moet letten als je een autoverzekering met een voorlopig rijbewijs voor een jonge bestuurder afsluit.
autoverzekering voorlopig rijbewijs

1// een autoverzekering met een voorlopig rijbewijs hoeft niet duur te zijn
2// een autoverzekering op naam van de jongere is de enige correcte verzekering
3// dankzij de ouders starten jonge bestuurders aan bonus-malus 0
4// een persoonlijke service helpt je op weg met je eerste autoverzekering

Rijervaring opdoen begint altijd met een theoretisch rijexamen en een voorlopig rijbewijs

Vanaf 17 jaar kan je in België je theoretisch rijexamen afleggen. Dat betekent dat je vanaf dan met een ‘L’ in je (eigen) auto mag rondrijden. Kies je voor de optie met begeleider? In dat geval is je voorlopig rijbewijs 3 jaar geldig en mag je met 2 vaste begeleiders rijervaring opdoen. Meestal rijdt de jonge bestuurder dan met de auto van zijn/haar ouders.

Stel dat je minstens 18 jaar bent en al minimim 20 uren theorieles hebt gevolgd, dan mag je alleen de openbare weg op. In tegenstelling tot de eerste optie is je voorlopig rijbewijs dan maar 18 maanden geldig. Vaak wordt er dan ook voor gekozen door de jonge bestuurder om met een eigen auto te rijden. Deze eigen auto moet uiteraard verzekerd worden door de jonge bestuurder en die premie kan vaak hoog oplopen als je niet weet waar je op moet letten.

Wij geven alvast 4 gouden tips waardoor je zeker weet dat je als jonge bestuurder goed verzekerd bent en toch niet teveel betaalt hiervoor.

Tip 1: een autoverzekering met een voorlopig rijbewijs hoeft niet duur te zijn

Rijervaring is voor de meeste verzekeringsmaatschappijen een heel belangrijke factor in de premieberekening. Namelijk minder rijervaring verhoogt bijgevolg het risico op een ongeval met schade. De premieberekening bij Jongverzekerd daarentegen is ingedeeld in 3 leeftijdscategorieën: 18 tot 20-jarige bestuurders, 21 tot 22-jarige bestuurders en 23 tot 25-jarige bestuurders. Daarbij betalen de 18-jarigen uiteraard de hoogste verzekeringspremie.

Dankzij een aantal voorwaarden kan je autoverzekering bij Jongverzekerd wel 30% goedkoper worden dan bij een andere verzekeraar, zelfs met een ‘L’ of een voorlopig rijbewijs. Welke prijs jongeren bij partners van Jongverzekerd betalen kan je terugvinden in een vergelijkend prijsvoorbeeld.

Tip 2: een autoverzekering op naam van de jongere is de enige correcte manier van verzekeren

Laat je zeker niet verleiden om de autoverzekering van jouw zoon/dochter op jouw naam te zetten. Het is een stuk goedkoper natuurlijk, maar verre van correct. Het kan natuurlijk geen kwaad als jouw zoon of dochter een af en toe een ritje maakt met jouw auto. Dit noemen we een occasionele bestuurder en bijgevolg automatisch gedekt in de verzekeringspolis van je auto.

Indien dit regelmatig voorvalt, bv. om naar school te rijden, kan je best jouw zoon/dochter als regelmatige bestuurder laten toevoegen in je polis. Op die manier kan hij/zij als jonge bestuurder, ook met een voorlopig rijbewijs al een ‘reputatie’ van rijervaring opbouwen bij je verzekeraar. Zelf sta je dan geregistreerd als de hoofdbestuurder van de auto.

Het is een ander verhaal wanneer een jonge bestuurder als hoofdbestuurder met een eigen wagen gaat rijden. In tegenstelling tot de regelmatige bestuurder ben je vaak de enige bestuurder van de auto en is het bijgevolg verplicht om een autoverzekering op naam van de jonge bestuurder te nemen.

Voor een goedkope autoverzekering voor jongeren met een voorlopig rijbewijs ben je bij Jongverzekerd aan het juiste adres. Dankzij het verzekeringspakket van de ouders krijgen jonge bestuurders een autoverzekering die wel 30% (of meer) goedkoper is dan elders. Hoeveel deze jongeren betalen kan je terugvinden in deze premieberekening.

Tip 3: dankzij de ouders starten jonge bestuurders aan bonus-malus 0

Als ouder wil je uiteraard het beste voor je kind, als ze voor het eerst met je auto vertrekken is dat niet anders. Indien je als ouder bereid bent om de overstap te maken met je verzekeringspakket, dan kunnen wij jouw zoon/dochter een verzekering aan bonus-malus 0 aanbieden.

Bovendien doet onze partner een check-up van je volledig pakket. Bijgevolg betaal je als ouder nooit teveel voor je verzekeringspakket en daarenboven kan jouw jonge bestuurder direct starten met een voordelige autoverzekering aan bonus-malus 0, zelfs met een voorlopig rijbewijs.

Tip 4: een persoonlijke service helpt je op weg met je eerste autoverzekering voorlopig rijbewijs

Een goede persoonlijke dienstverlening is een basisvereiste voor alle partners die met Jongverzekerd willen samenwerken. Jongverzekerd wil een correcte én betaalbare autoverzekering aanbieden aan jonge chauffeurs met een voorlopig rijbewijs. Uiteraard mag dit niet ten koste gaan van de kwaliteit van de dienstverlening.

Wanneer je bij Jongverzekerd een afspraak aanvraagt, komt er een verzekeringspartner bij jou aan huis voor een check-up van jouw verzekeringspakket en een prijsofferte voor de autoverzekering van jouw zoon/dochter. Da’s pas service!

MEER INFORMATIE EN/OF EEN AFSPRAAK?
Vraag meteen contact aan...

Deel dit bericht:

Meer over Jongverzekerd:

De scherpste tarieven voor de autoverzekering van jonge bestuurders en het hele gezin.

De scherpste tarieven
voor het hele gezin.

Persoonlijk advies en 24/7 service.

Persoonlijk advies
en 24/7 service.

Correcte auto verzekering voor jonge bestuurders, zonder verrassingen, ook met voorlopig rijbewijs.

Correct verzekerd,
zonder verrassingen.

Autoverzekering jonge bestuurders: altijd een kantoor in jouw buurt.

Altijd een kantoor
in jouw buurt.