Welk effect heeft bonus-malus 0 op je autoverzekering?

We krijgen regelmatig de opmerking: "Waarom werken jullie nog met bonus malus? Dat is toch al lang afgeschaft." Dit klopt ook, maar veel verzekeringsmaatschappijen vinden het nog steeds een heel handig systeem om risico in te schatten en zijn het daarom ook blijven gebruiken. Bij veel verzekeraars start je vandaag aan bonus malus 11. Natuurlijk heeft dat ook een effect op de premie van een autoverzekering voor jonge bestuurders.
bonus malus BA autoverzekering

Bonus-malus afgeschaft, hoe zit dat nu?

Op 1 januari 2004 kwam er een einde aan het uniforme bm systeem. Maar onze partners maken, net zoals de meeste andere verzekeraars, nog steeds gebruik van het systeem van bonus-malus. Het is een manier om het verzekeringsrisico in te schatten op basis van het schadeverleden van een autobestuurder. Kort uitgelegd, hoe meer ongevallen in fout je als bestuurder hebt veroorzaakt, hoe hoger je bonus-malus zal zijn. Door schadevrij te rijden kan je bonus-malus dus elk jaar zakken. Daarom ontvang je bij het opzeggen van je autoverzekering altijd een schadeattest (schadeverledenattest) voor je volgende verzekeraar.

Dus...

Van bonus-malus 11 naar 0

Jongeren starten al aan bonus malus 0

Als jonge beginnende bestuurder kan je natuurlijk niet meteen een blanco schadeattest van 5 jaar voorleggen. Maar, omdat we er sterk in geloven dat jongeren ook recht hebben op een eerlijke start, krijgen ze bij onze partners al meteen bonus-malus 0. Dat is een voordeel, want als je dan toch eens pech hebt, gaat je premie toch niet meteen helemaal de hoogte in. Bij andere verzekeraars starten jongeren meestal aan bm 11, dus da’s een flinke voorsprong voor onze jonge bestuurders!

Welk effect heeft je bonus-malus op je premie?

Het systeem van bonus-malus heeft uiteraard ook een invloed op de BA van je autoverzekering. Namelijk, hoe hoger je bm, hoe hoger je premie en omgekeerd. Heb je een bm van 11, dan betaal je eigenlijk het standaardtarief voor je BA autoverzekering. Met een bm van 0 kan je premie zakken tot 54% van het standaardtarief, dat is een voordeel van 46%  voor onze jonge bestuurders.

Wat gebeurt er met je bm bij een ongeval in fout?

Indien je betrokken bent geweest bij een auto-ongeval én je wordt daarvoor aansprakelijk gesteld, zal je bonus-malus met 5 punten stijgen. Voor elk jaar dat je zonder ongeval in fout gereden hebt, zakt je bm dan terug met 1 punt. Je bm kan maximum op 22 komen te staan. Het minimum is -4 bij onze partners. na elk schadevrij jaar kan je bovendien bonuspunten verzamelen en een eventuele stijging van je bonus-malus afkopen indien je toch eens pech zou hebben.

Tips voor een betaalbare autoverzekering:

Jonge hoofdbestuurders die nog bij hun ouders inwonen en toch al een eigen auto hebben, kunnen bij Jongverzekerd een heel voordelig jongerentarief krijgen voor hun autoverzekering. Wij vragen dan dat de ouders ook mee overstappen met hun auto-, brand-, en familiale verzekering. Maar dat zou geen drempel mogen zijn, want ook zij kunnen tot 35% besparen op hun verzekeringspakket.

Voor jongvolwassen bestuurders die het ouderlijk huis al verlaten hebben, heeft Jongverzekerd een speciaal aanbod ontwikkeld. Sluit je naast een autoverzekering ook een brandverzekering af, dan krijg je maar liefst 30% korting op je BA. Bovendien kan je bonus-malus jaarlijks met 2 graden dalen als je schadevrij kan rijden.

Kies bij voorkeur een auto met weinig PK. Want een hogere PK wordt gerelateerd aan een hoger ongevallenrisico Bijgevolg wordt de verzekering daardoor duurder. Dus hou zeker de PK’s in het oog wanneer je een nieuwe auto wilt aanschaffen.

Voor een eerste rijervaring doe je best geen te grote investering voor je auto. Een betrouwbare tweedehandswagen is ideaal voor een beginnende jonge bestuurder en zo vermijd je dat je een veel te dure omniumverzekering moet afsluiten. Een BA verzekering is verplicht, dus daar kan je sowieso niet onderuit…

MEER INFORMATIE EN/OF EEN AFSPRAAK?
Vraag meteen contact aan...

Deel dit bericht:

Meer over Jongverzekerd:

De scherpste tarieven voor de autoverzekering van jonge bestuurders en het hele gezin.

De scherpste tarieven
voor het hele gezin.

Persoonlijk advies en 24/7 service.

Persoonlijk advies
en 24/7 service.

Correcte auto verzekering voor jonge bestuurders, zonder verrassingen, ook met voorlopig rijbewijs.

Correct verzekerd,
zonder verrassingen.

Autoverzekering jonge bestuurders: altijd een kantoor in jouw buurt.

Altijd een kantoor
in jouw buurt.